Sposób przygotowania:
Beza Pavlova z owocami
Wykonanie: Ciepłe białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce do powstania sztywnej, błyszczącej piany. Na koniec dodać sok z cytryny i przesianą mąkę.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować okrąg, nieduży, 23 cm średnicy.
Wyłożyć na niego masę bezową i uformować wyrównując boki bezy łyżką lub szpatułką ku górze. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150ºC.
Piec 1,5 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Ubić schłodzoną śmietankę na sztywno , dodać przesiany puder.
Wyłożyć na bezę, udekorować owocami. Schłodzić w lodówce, nie przykrywać! przechowywać nie dłużej niż 3 dni.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować okrąg, nieduży, 23 cm średnicy.
Wyłożyć na niego masę bezową i uformować wyrównując boki bezy łyżką lub szpatułką ku górze. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150ºC.
Piec 1,5 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Ubić schłodzoną śmietankę na sztywno , dodać przesiany puder.
Wyłożyć na bezę, udekorować owocami. Schłodzić w lodówce, nie przykrywać! przechowywać nie dłużej niż 3 dni.
SylaUla
Magdalena88
Jagodowa
biedroneczki