Sposób przygotowania:
Pavlova z egzotycznymi owocami
Białka ubić na sztywno - pod koniec dodawać po łyżce 300g cukru pudru i ubijać dalej na sztywno. Potem dodać łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę octu winnego. Wymieszać ręcznie delikatnie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pianę wyłożyć na papier i uformować w okrąg. Rozgrzać piekarnik do 180st. Wstawić do pieca nagrzanego do 180st, a po 5 min przykręcić temperaturę na 150st. Piec 1,5 godziny. Studzić,a raczej suszyć bezę w uchylonym piekarniku.Wystudzoną bezę przełożyć na paterę. Kremówkę ubić na sztywno. Owoce dobrze odcedzić. Na wierzch bezy wyłożyć ubitą śmietanę i owoce i posypać startą czekoladą.
Agiatis
przejs
smakosz 1988
Sarenka