fictor123

fictor123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Beza z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny deser z jagodami.

Beza z jagodami

Składniki:

Beza z jagodami

 

  • 10 białek
  • 200 g cukru pudru
  • 400 g jagód
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 1 opakowanie śmietan -fixu
  • 50 ml amaretto

Sposób przygotowania:

Beza z jagodami
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną cukru pudru. Masę rozsmarować w tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temperaturze 130 stopni. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić ze śmietan-fixem i pozostałym cukrem pudrem. Połowę śmietany rozsmarować na dnie bezy, ułożyć jagody i resztę śmietany. Przykryć bezą. Smacznego.