Sposób przygotowania:
Bezowy torcik z malinami
Robimy bezę. Białka ubijamy, do sztywnej piany porcjami dodajemy cukier, miksując na niskich obrotach.
Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Na papierze do pieczenia rysujemy zarysy dwóch serc. Bezę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na zarysy serc, tworząc 2 blaty. Bezy wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i natychmiast obniżamy temperaturę do 150 st. C. Pieczemy 35 minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku.
Robimy krem. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i ser mascarpone. Laskę wanilii przekrajamy, wyjmujemy ziarna, dodajemy do kremu, miksujemy.
Przekładamy torcik warstwami: beza - krem - beza - krem. Na wierzch wykładamy maliny odsączone z syropu oraz czekoladowe serduszka.
Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Na papierze do pieczenia rysujemy zarysy dwóch serc. Bezę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na zarysy serc, tworząc 2 blaty. Bezy wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i natychmiast obniżamy temperaturę do 150 st. C. Pieczemy 35 minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku.
Robimy krem. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i ser mascarpone. Laskę wanilii przekrajamy, wyjmujemy ziarna, dodajemy do kremu, miksujemy.
Przekładamy torcik warstwami: beza - krem - beza - krem. Na wierzch wykładamy maliny odsączone z syropu oraz czekoladowe serduszka.