WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i proste do zrobienia bezglutenowe babeczki na mące kokosowej z dodatkiem kakao rozpuszczalnego.

Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe

 

  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki rozpuszczalnego kakao
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe

ETAP 1:

Jajko wbić do miski. Dolać olej i mleko i zmiksować do połączenia składników. Wsypać kakao rozpuszczalne, proszek do pieczenia i mąkę kokosową. Szybko zmiksować i nałożyć do foremek silikonowych do babeczek.

Piec około 2 minuty w kuchence mikrofalowej na mocy 600W. Wyjąć, przestudzić i wyjąć z foremek.

Podawać na ciepło lub po wystudzeniu.

Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe
Babeczki po upieczeniu i wyjęciu z mikrofali
Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe
Zmiksowane ciasto nałożone do foremek silikonowych
Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe
Mąka kokosowa, proszek do pieczenia i kakao wsypane do masy
Bezglutenowe babeczki kokosowo-czekoladowe
Jajka zmiksowane z olejem i mlekiem