Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasteczka z mąki kukurydzianej
1. Mąkę kukurydzianą, cukier puder, sodę oczyszczoną i masło lub margarynę przekładamy do miski, następnie rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, następnie wsypujemy rodzynki i kaszę jaglaną, mieszamy i wbijamy jajka, następnie zagniatamy ciasto.
2. Na stolnicy lekko oprószonej mąką kukurydzianą z ciasta odrywamy małe kawałki, toczymy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.
3. Tak wykonane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25 minut.
4. Upieczone ciasteczka są gotowe do podania.
Rady: Z przepisu wyszło mi 30 ciasteczek. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Na stolnicy lekko oprószonej mąką kukurydzianą z ciasta odrywamy małe kawałki, toczymy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.
3. Tak wykonane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25 minut.
4. Upieczone ciasteczka są gotowe do podania.
Rady: Z przepisu wyszło mi 30 ciasteczek. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
lukrowanepierniczki
skuter5
Babeczka35
Zgadzam się Tobą :)
Babeczka35
Tak niestety jest, jest to mąka sypka i sucha.