Sposób przygotowania:
Kakaowe muffiny z czekoladową niespodziankąPrzygotowanie muffinów
W kąpieli wodnej na wolnym ogniu rozpuszczamy czekoladę, od czasu do czasu mieszając. Czekoladę odstawiamy do wystygnięcia.
Przygotowujemy dwie miski.
W pierwszej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: przestudzoną czekoladę z masłem, kefir i jajko.
Suche składniki wsypujemy do mokrych i dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do foremek do babeczek. W środek każdej muffinki wkładamy kostkę białej czekolady.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Muffiny pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone muffiny odstawiamy do wystygnięcia.
Przygotowanie kremu
Miksujemy serek z miękkim masłem i cukrem pudrem.
Muffiny dekorujemy kremem, obsypujemy kolorowym dekoracyjnym cukrem.