Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 866]

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Smaczne ciasteczka na bazie kleiku ryżowego z dodatkiem wiórków kokosowych. Ciasteczka są delikatne i miękkie.

Ciasteczka ryżowo-kokosowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

 

  • 200g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 3 jajka
  • 240g kleiku ryżowego
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ryżowo-kokosowe
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć do białości i dodawać po jednym jajku ( w temperaturze pokojowej). Kolejne po dokładnym roztrzepaniu poprzedniego. Wsypać kleik ryżowy, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Dokładnie wszystko zmiksować. Formować kuleczki z ciasta i lekko spłaszczać. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C przez ok 20min. Smacznego! 
Ciasteczka ryżowo-kokosowe
Miękkie masło utrzeć i wsypać cukier zwykły i waniliowy.
Ciasteczka ryżowo-kokosowe
Do utartego masła wsypać wiórka kokosowe, kleik i proszek do pieczenia.

Tagi:

jajko jajka