Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą)Ciasto:
![Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą) Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-kleiku-ryzowego-z-konfitura-443465.jpg)
Masło/margarynę oraz oba cukry utrzeć na puszystą masę i ciągle mieszając - wbić jajko. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie połączyć - najlepiej dłonią.
Formowanie:
![Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą) Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-kleiku-ryzowego-z-konfitura-443466.jpg)
Z ciasta uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski. W każdej kuleczce zrobić (małym palcem bądź okrągłą końcówką drewnianej łyżki) małe wgłębienie.
Pieczenie:
![Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą) Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-kleiku-ryzowego-z-konfitura-443467.jpg)
Ciastka ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze w 180 stopni i pozostawić do ostudzenia (początkowo będą bardzo delikatne).
Nadzienie:
![Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą) Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-kleiku-ryzowego-z-konfitura-443468.jpg)
Wgłębienia ciasteczek po ostudzeniu wypełnić ulubionym nadzieniem.
gusia1000