WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2130]

Bezglutenowe ciasto z mikrofali

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto z mikrofali które nadaje się dla alergików bowiem jest bezglutenowe, zrobione na mące kokosowej.

Bezglutenowe ciasto z mikrofali Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezglutenowe ciasto z mikrofali

 

  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 mały cukier waniliowy
  • Szczypta proszku do pieczenia bezglutenowego

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe ciasto z mikrofali

ETAP 1:

Jajko wybić do miski. Wlać olej i mleko. Zmiksować do połączenia składników. Wsypać cukier waniliowy, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Zmiksować ponownie do połączenia składników. Przelać do kubka.

Piec ok. 2-3 minuty na mocy 600W. Wyjąć z kubka i wystudzić lub jeść na ciepło łyżeczką bezpośrednio z kubka.

Bezglutenowe ciasto z mikrofali
Ciasto kokosowe po upieczeniu i wyjęciu z mikrofali
Bezglutenowe ciasto z mikrofali
Ciasto po zmiksowaniu składników przelane do kubka
Bezglutenowe ciasto z mikrofali
Mąka kokosowa, proszek do pieczenia i cukier dodane do masy
Bezglutenowe ciasto z mikrofali
Jajko, olej i mleko umieszczone w misce przed zmiksowaniem