BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1086]

Ciasto bezglutenowe z truskawkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszne ciasto z truskawkami. Ciasto bez jajek na mące kukurydzianej. Ciasto smakuje równie dobrze jak z jajkami.

Ciasto bezglutenowe z truskawkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto bezglutenowe z truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bezglutenowe z truskawkami
Mąkę siekamy z masłem.

Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto.

1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a reszt ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypanej tartą bułką ( blaszka 25/35 cm.).

Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone), na górę rozkruszamy odłożone ciasto.

Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
Ciasto bezglutenowe z truskawkami
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania domownikom