Sposób przygotowania:
Ciasto bezglutenowe z truskawkami
Mąkę siekamy z masłem.
Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto.
1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a reszt ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypanej tartą bułką ( blaszka 25/35 cm.).
Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone), na górę rozkruszamy odłożone ciasto.
Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
Dodajemy cukier i szybko zagniatamy ciasto.
1/4 ciasta odkładamy na posypkę, a reszt ciasta wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypanej tartą bułką ( blaszka 25/35 cm.).
Na ciasto układamy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki - (wcześniej oczyszczone z szypułek oraz obmyte i osuszone), na górę rozkruszamy odłożone ciasto.
Pieczemy około 40 - 45 minut w temperaturze 170 - 180 stopni.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
No. Często je robię dla zięcia.;)