Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z rodzynkamiPrzygotowanie ciasta:
Marchew wrzucić do miski, wsypać mąki, kakao, cynamon, proszek do pieczenia, cukier, dokładnie wymieszać. Do osobnej miski wlać mleko, oliwę, dodać żółtka i masło orzechowe, zmiksować. Dodać suche składniki, dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Pieczenie:
Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo, ciągle mieszając dodać do ciasta. Dodać rodzynki, wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (wymiary około 33x12cm). Piec w 175 stopniach przez około 60 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem można polać bitą śmietaną lub ulubioną polewą. Życzę smacznego!
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
mocsłodkości