Sposób przygotowania:
Sypana szarlotka z cynamonowym lukrem i orzeszkami
Jabłka obrane zetrzeć na tarce grubsze oczka do miski, wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem.
Mąkę, cukier, kaszę manną, proszek do pieczenia wymieszać w misce. Tortownica 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę suchej masy wsypać do formy, na wierzchu poukładać plasterki połowy palmy, wyłożyć wymieszane w misce jabłka i nie ugniatać tylko delikatnie wygładzić wierzch.
Na jabłkach rozsypać resztę suchej masy, resztę plasterków palmy i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut.
Po upieczeniu w formie dobrze wystudzić w chłodnym miejscu.
Wymieszać cukier puder, cynamon, gorącą wodę na gładki nie za mocno gęsty lukier.
Polać lukrem wierzch ciasta, wygładzić i posypać zmielonymi orzeszkami ziemnymi, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo szybka, łatwa, tania, mało pracochłonna szarlotka sypana, smakowitym dodatkiem jest lukier cynamonowy z orzeszkami.
Smacznego.
Mąkę, cukier, kaszę manną, proszek do pieczenia wymieszać w misce. Tortownica 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę suchej masy wsypać do formy, na wierzchu poukładać plasterki połowy palmy, wyłożyć wymieszane w misce jabłka i nie ugniatać tylko delikatnie wygładzić wierzch.
Na jabłkach rozsypać resztę suchej masy, resztę plasterków palmy i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut.
Po upieczeniu w formie dobrze wystudzić w chłodnym miejscu.
Wymieszać cukier puder, cynamon, gorącą wodę na gładki nie za mocno gęsty lukier.
Polać lukrem wierzch ciasta, wygładzić i posypać zmielonymi orzeszkami ziemnymi, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo szybka, łatwa, tania, mało pracochłonna szarlotka sypana, smakowitym dodatkiem jest lukier cynamonowy z orzeszkami.
Smacznego.