slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 861]

Bezglutenowe gofry z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smakowite, delikatne i bardzo aromatyczne gofry z tartymi jabłkami. Gofry jabłkowe są szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam na słodkie śniadanie czy podwieczorek.

Bezglutenowe gofry z jabłkami

Składniki:

Bezglutenowe gofry z jabłkami

 

  • 2 średnie jabłka
  • 1 jajko
  • 140 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju/oliwy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • 1/2 szkl mąki kukurydzianej
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe gofry z jabłkami
Jabłka myjemy, obieramy ze skórek i ścieramy na jarzynowej tarce oraz przekładamy do miski.

Do startych jabłek dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy do połączenia się składników. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złocisty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.