Sposób przygotowania:
Bezglutenowe jaglane rafaello
Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko i przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki. Do garnka wlewamy wodę lub mleko, zagotowujemy i wsypujemy kaszę jaglaną. Mieszamy, zmniejszamy gaz i gotujemy ok. 15 minut.
Do gotującej się kaszy dodajemy mleczko kokosowe, ksylitol i 5 łyżek wiórków kokosowych. Mieszamy i gotujemy razem przez chwilę.
Zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do foremki ( najlepiej aluminiowej), posypujemy wiórkami i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego.
Zamiast ksylitolu można dodać inny słodzik lub cukier.
Do gotującej się kaszy dodajemy mleczko kokosowe, ksylitol i 5 łyżek wiórków kokosowych. Mieszamy i gotujemy razem przez chwilę.
Zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do foremki ( najlepiej aluminiowej), posypujemy wiórkami i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego.
Zamiast ksylitolu można dodać inny słodzik lub cukier.