Sposób przygotowania:
Bezglutenowe naleśniki ryżowe
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Na koniec wlewamy olej i przez chwilę miksujemy. Ciasto odstawiamy na około 10 minut. Następnie wylewamy partiami na rozgrzaną patelnię, formując cieniutkie placki. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. konfiturą malinową.




edytaha
Jesteśmy tym co jemy
Tak, dokładnie :)
edytaha
Dziękuję za odpowiedź :) Mam mąkę ryżową, spróbuję usmażyć.
Mam jeszcze jedno pytanko: czy naleśniki smakują dobrze tylko świeże, czy mogą bez utraty smaku i konsystencji poleżeć do nastepnego dnia? Wprawdzie przy moich łasuchach raczej żadne naleśniki nie mają szans doczekać następnego dnia, ale wolę zapytać, może zdarzyło Ci się przygotowywać je z dnia na dzień :)
Jesteśmy tym co jemy
Radzę je zjeść tego samego dnia. Zostawiłam sobie 2 naleśniki na następny dzień - trochę wyschły i stwardniały. Może pod wilgotną bawełnianą ściereczką nie wyschną? Musisz wypróbować :)
edytaha
Dziękuję za radę :)
Jesteśmy tym co jemy
Polecam się :) Pozdrawiam :)