SUPERPRZEPIS

Bezglutenowe naleśniki ryżowe

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Bezglutenowe naleśniki ryżowe Więcej zdjęć (5)

Lżejsza i zdrowsza wersja tradycyjnych naleśników

Składniki:

Bezglutenowe naleśniki ryżowe

 

 

  • + domowa konfitura

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe naleśniki ryżowe
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Na koniec wlewamy olej i przez chwilę miksujemy. Ciasto odstawiamy na około 10 minut. Następnie wylewamy partiami na rozgrzaną patelnię, formując cieniutkie placki. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. konfiturą malinową.
Bezglutenowe naleśniki ryżowe
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy pozostałe składniki
Bezglutenowe naleśniki ryżowe
Składniki miksujemy na gładką masę naleśnikową
Bezglutenowe naleśniki ryżowe
Ciasto wylewamy partiami na rozgrzaną patelnię
Bezglutenowe naleśniki ryżowe
Smażymy małe naleśniki na złoto z obu stron