Sposób przygotowania:
Placki z wędzonego twarogu i cukinii
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski, posypujemy solą i mieszamy.Odstawiamy.
Twaróg przekładamy do drugiej miski i rozgniatamy, dodajemy odciśniętą z płynu cukinię, jajko, otręby, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą.
Formujemy placki i obtaczamy w otrębach. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Twaróg przekładamy do drugiej miski i rozgniatamy, dodajemy odciśniętą z płynu cukinię, jajko, otręby, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą.
Formujemy placki i obtaczamy w otrębach. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.