Sposób przygotowania:
Placki z wędzonego twarogu i cukinii
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski, posypujemy solą i mieszamy.Odstawiamy.
Twaróg przekładamy do drugiej miski i rozgniatamy, dodajemy odciśniętą z płynu cukinię, jajko, otręby, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą.
Formujemy placki i obtaczamy w otrębach. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Twaróg przekładamy do drugiej miski i rozgniatamy, dodajemy odciśniętą z płynu cukinię, jajko, otręby, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą.
Formujemy placki i obtaczamy w otrębach. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
![Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezglutenowe-placki-z-wedzonego-twarogu-i-cukinii-569589.jpg)
![Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezglutenowe-placki-z-wedzonego-twarogu-i-cukinii-569590.jpg)
![Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezglutenowe-placki-z-wedzonego-twarogu-i-cukinii-569594.jpg)
![Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii Bezglutenowe placki z wędzonego twarogu i cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bezglutenowe-placki-z-wedzonego-twarogu-i-cukinii-569595.jpg)