Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z serkami topionymijarzyny
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać tłuszcz gęsi lub dowolne według was mięso oraz mieszankę europejską, doprowadzić do zagotowania. Gdy warzywa z tłuszczem się zagotują dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, i od czasu zagotowania się wywaru z ziemniakami gotować na wolnym ogniu do czasu aż ziemniaki będą całkowicie miękkie. W czasie gotowania dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną.
jarzyny
Gdy już ziemniaki są miękkie w międzyczasie przygotować serek topiony, przełożyć go do salaterki dodać gorący wywar z zupy i za pomocą widelca lub ręcznego mieszadła wymieszać tak aby nie było grudek z serka, musi mieć konsystencję śmietany.
jarzyny
Jak mamy już przygotowany serek topiony a ziemniaki w wywarze są wystarczająco miękkie wtedy przekładamy do zupy serek i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby zupa się nie zważyła chwilkę pogotować tak mniej więcej dziesięć minut na wolnym ogniu. Następnie wsypać pieprz czarny mielony, zamieszać. Pod koniec gotowania wkroić umytą świeżą natkę pietruszki zagotować przez trzy minuty i zdjąć z ognia.
jarzyny
Zupa wyszła bardzo smaczna i mega kremowa. Gorącą podana zupę można zajadać z kromką chleba lub jeśli ktoś lubi to z grzankami przygotowanymi własnoręcznie. Taka zupka świetnie nadaje się w chłodne dni. A dla dzieci będzie miłym zaskoczeniem zwłaszcza dla tych dzieci które nie przepadają za warzywami czy marchewką podejrzewam że chętnie ją zjedzą. Warzywa można dodać według swego upodobania mi właśnie ta mieszanka tak się spodobała że bardzo często ją kupuję.