Sposób przygotowania:
Bezowe bałwanki
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z
dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a
następnie mąkę ziemniaczaną.
Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wycisnąć
obrys koła bałwanka, pamiętając by
brzegi się stykały, a następnie wypełniamy bałwanka pianą. Gotowe
bałwanki umieszczamy w piekarniku na 60 min w temp. 140'C.
Gotowe bałwanki pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie dekorujemy
za pomocą pisaków jadalnych. Smacznego !!
dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a
następnie mąkę ziemniaczaną.
Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wycisnąć
obrys koła bałwanka, pamiętając by
brzegi się stykały, a następnie wypełniamy bałwanka pianą. Gotowe
bałwanki umieszczamy w piekarniku na 60 min w temp. 140'C.
Gotowe bałwanki pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie dekorujemy
za pomocą pisaków jadalnych. Smacznego !!