IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Bezowe bałwanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis na wykorzystanie pozostałych białek

Bezowe bałwanki

Składniki:

Bezowe bałwanki

 

Sposób przygotowania:

Bezowe bałwanki
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z
dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a
następnie mąkę ziemniaczaną.
Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wycisnąć
obrys koła bałwanka, pamiętając by
brzegi się stykały, a następnie wypełniamy bałwanka pianą. Gotowe
bałwanki umieszczamy w piekarniku na 60 min w temp. 140'C.
Gotowe bałwanki pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie dekorujemy
za pomocą pisaków jadalnych. Smacznego !!