burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Bezy 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Banalny i szybki przepis na bezy. Składniki niemal zawsze dostępne w domu

Bezy 6

Składniki:

Bezy 6

 

  • 4 jajka - będą potrzebne same białka
  • 20 dag cukru pudru
  • łyżka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Bezy 6
Rozdzielamy żółtka od białek. Z białek ubić pianę. Pod koniec ubijania dosypać powoli 4 łyżki cukru pudru. Gdy piana będzie już sztywna dodajemy pozostały cukier i cukier waniliowy. Lekko mieszamy i ubijamy aby rozpuścić składniki. Tak przygotowaną masę nakładamy do rękawa cukierniczego. Blachę należy wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskając masę formować bezy. Bezy wkładamy do piekarnika nagrzanego do 130 stopni i czekamy około 40 minut aż będą gotowe.

Tagi:

jajko jajka bezy