kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Bezy migdałowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwy i szybki przepis na pyszne bezy.

Bezy migdałowe.

Składniki:

Bezy migdałowe.

 

  • pół szklanki płatków migdałów
  • 4 białka
  • pół szklanki białego cukru
  • 1 mała łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny
  • 2 małe łyżeczki skrobi kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Bezy migdałowe.
Płaty migdałów zmiksować na proszek.Białka wlać do miski i ubijać na sztywną pianę stopniowo dodając pół szklanki białego cukru.Do ubitych na sztywno białek dodać 1 małą łyżeczkę soku wyciśniętego z cytryny i 2 małe łyżeczki skrobi kukurydzianej.Wymieszać składniki. Na koniec wsypać zmiksowane migdały i ponownie delikatnie wymieszać.Bezy wyciskamy szpryca lub nakładamy stołową łyżką na blachę wyłożoną pergaminem. Bezy będą piekły się powoli w nagrzanym piekarniku w 110 stopniach przez około 25-35 minut.

Tagi:

bezy