Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Bezy w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bezy w czekoladzie

Bezy w czekoladzie

Składniki:

Bezy w czekoladzie

 

  • 3 białka jajek
  • 18 dag cukru
  • 18 dag czekolady deserowej
  • 1/3 łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Bezy w czekoladzie

Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Wkładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy bezy na papier do pieczenia. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 140 stopni. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Pokrywamy każdą bezę cienką warstwą czekolady.