Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Bezy wg Mysiunia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bezy nie zawsze wychodzą, ale te były bardzo dobre

Bezy wg Mysiunia

Składniki:

Bezy wg Mysiunia

 

  • 7 białek
  • szczypta soli
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 1 szklanka cukru zwykłego

Sposób przygotowania:

Bezy wg Mysiunia
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli, kiedy białka są już wystarczająco ubite dodajemy cukier puder - ciągle miksujemy, a następnie stopniowo dosypujemy cukier kryształ - bardzo długo miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a z ubitej piany formujemy bezy. Piekłam je ok. 30 minut w temperaturze 140*, a następnie dosuszałam ok. 60 minut w temperaturze 40* - były chrupiące, bez lepkiego wnętrza.

Tagi:

bezy