mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Bezy z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne i szybkie w przyrządzeniu bezy z makiem.

Bezy z makiem

Składniki:

Bezy z makiem

 

  • 900g cukru
  • białka z 11 jaj
  • 40 g maku
  • cukier waniliowy
  • pergamin lub masło

Sposób przygotowania:

Bezy z makiem
Białka schłodzone ubijamy oraz stopniowo dodajemy cukier.Do ubitej na sztywno piany dodajemu cukier waniliowy i mak. Szybko mieszamy wszytsko razem, a następnie formujemy bezy(ja używam do tego dekoratora cukierniczego)w jakim tylko chcemy kształcie na brytfanie wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej masłem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 150C przez 30-40min.Smacznego.

Tagi:

mak bezy