izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Bezy z masą marcepanową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszne bezowe ciasteczka z masą marcepanową zadowolą każdego smakosza.

Bezy z masą marcepanową

Składniki:

Bezy z masą marcepanową

 

  • 8 szt. gotowych okrągłych ciastek bezowych o śr. ok. 6 cm
  • 20 dag masy marcepanowej
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 szkl. śmietany kremowej
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 szt. zagęstnika śmietan- fixa
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego

 

 

Sposób przygotowania:

Bezy z masą marcepanową
Czekoladę stopić, przestudzić. Marcepan utrzyj. Połącz z czekolada. trochę czekolady odłóż do dekoracji. Masę marcepanowo -czekoladową przełóż do szprycy cukierniczej z małymi otworami. Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym i śmietan - fixem. Ubij, pod koniec dodaj sok z cytryny. Szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie gwiazdki na przemian masę marcepanowa i śmietanową. Wieżyczki udekoruj resztą czekolady.