Pozioma

Pozioma

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

bhaji cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

genialna przekąska na imprezy przy piwie ;)

bhaji cebulowe

Składniki:

bhaji cebulowe

 

Sposób przygotowania:

bhaji cebulowe
Cebule obieramy i kroimy na cieniutkie piórka, wsypujemy łyżkę garam masali( do smaku ja lubie duzo), paprykę ostrą i słodką po małej łyżeczce. Wszystko mieszamy aby przyprawy obkleiły cebulę. Następnie dodajemy mąkę i powtarzamy czynność.

Dolewamy okolo pół szklanki zimnej wody i mieszamy aż piórka będą całe otoczone w lepkim cieście.

Smażymy na głębokim tłuszczu aż nabiorą złocisto brązowego koloru.
Odsączyć na papierowym ręczniczku.

Najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym :)

Uwaga! Nie wolno przypalić -robią się gorzkie.

Tagi:

cebula