Sposób przygotowania:
bhaji cebulowe
Cebule obieramy i kroimy na cieniutkie piórka, wsypujemy łyżkę garam masali( do smaku ja lubie duzo), paprykę ostrą i słodką po małej łyżeczce. Wszystko mieszamy aby przyprawy obkleiły cebulę. Następnie dodajemy mąkę i powtarzamy czynność.
Dolewamy okolo pół szklanki zimnej wody i mieszamy aż piórka będą całe otoczone w lepkim cieście.
Smażymy na głębokim tłuszczu aż nabiorą złocisto brązowego koloru.
Odsączyć na papierowym ręczniczku.
Najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym :)
Uwaga! Nie wolno przypalić -robią się gorzkie.
Dolewamy okolo pół szklanki zimnej wody i mieszamy aż piórka będą całe otoczone w lepkim cieście.
Smażymy na głębokim tłuszczu aż nabiorą złocisto brązowego koloru.
Odsączyć na papierowym ręczniczku.
Najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym :)
Uwaga! Nie wolno przypalić -robią się gorzkie.