Sposób przygotowania:
Biała Dama
Ciasto : żółtka z cukrem utrzeć mikserem, dodać olej, mąkę na przemian (czyli 0,5 szkl. olej, 0,5 szkl. mąki, 05,szkl cukru i od początku). Później dodać resztę składników. Wymieszać mikserem. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 min w 180 * C .
Krem: 2 śnieżki rozpuszczamy w 1,5 szklance mleka. 2 galaretki rozpuszczamy 2 szklankach wody i 1 szklance cukru. Jak galaretka będzie na pół sztywna dodajemy ubitą śnieżkę i zmielony twaróg.
Ciasto upieczone rozkrajamy na pół i robimy tak zwanego przekładańca (ciasto,krem,ciasto,krem).
WRAZ Z MOJĄ MAMĄ ŻYCZYMY SMACZNEGO!
Krem: 2 śnieżki rozpuszczamy w 1,5 szklance mleka. 2 galaretki rozpuszczamy 2 szklankach wody i 1 szklance cukru. Jak galaretka będzie na pół sztywna dodajemy ubitą śnieżkę i zmielony twaróg.
Ciasto upieczone rozkrajamy na pół i robimy tak zwanego przekładańca (ciasto,krem,ciasto,krem).
WRAZ Z MOJĄ MAMĄ ŻYCZYMY SMACZNEGO!