eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surowa biała kiełbasa podsmażona z cebulką i zapieczona z żurawiną w piekarniku. Kiełbasa wyszła bardzo dobra.

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną

Składniki:

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną

kiełbasa

  • 1 kg surowej białej kiełbasy

dodatki

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną

przygotowanie kiełbasy

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną
Kiełbasę poprzecinać między kawałkami....

Białą kiełbasę podzielić na kawałki.

przygotowanie cebuli

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną
Obrane z łupinek cebule pokroić dość grubo.

Cebule obrać z łupinek i dość grubo pokroić.

przygotowanie żurawiny

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną
Odmierzyć dziesięć dekagramów suszonej żurawiny.

Odważyć sto gram suszonej żurawiny.

zapiekanie kiełbasy

Biała kiełbasa Eli pieczona z cebulą i żurawiną
Podsmażoną kiełbasę z cebulą przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać żurawiną i zapiec.

Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę, cebulę i podsmażyć. Przesmażoną kiełbasę razem z cebulą przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać żurawiną. Zapiekać około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Smacznego!