motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne sznycelki przygotowane z karczku wieprzowego z dodatkiem smażonej cebulki oraz koperku. Polecam.

Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem
Umyte mięso mielimy. Obraną cebulkę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Do mięska dodajemy posiekany koperek, jajko, usmażoną cebulkę i bułkę tartą oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy.

Z przygotowanego ciasta formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu z dwóch stron.
Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem
Obraną cebulkę kroimy na małą kostkę. Rumienimy
Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem
Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy ciasto
Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem
Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej
Sznycelki ze smażoną cebulką i koperkiem
Smażymy na rozgrzanym smalcu z dwóch stron