Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak i makaronem
1. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki.
2. W garnku rozgrzewamy masło lub margarynę, wrzucamy starte warzywa i chwilę przesmażamy cały czas mieszając, uważamy żeby nie przypalić, wrzucamy pieczarki i ponownie przesmażamy. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy 10 minut. Po tym czasie wrzucamy kaszę i makaron i gotujemy do miękkości.
3. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i koperek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 3 litry zupy.
Porcja dla 4 osób.
2. W garnku rozgrzewamy masło lub margarynę, wrzucamy starte warzywa i chwilę przesmażamy cały czas mieszając, uważamy żeby nie przypalić, wrzucamy pieczarki i ponownie przesmażamy. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy 10 minut. Po tym czasie wrzucamy kaszę i makaron i gotujemy do miękkości.
3. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i koperek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 3 litry zupy.
Porcja dla 4 osób.
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję bardzo i polecam :)
Czekoladka 2