Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwieETAP 1:

Cebule obieramy i kroimy w pół plastry. W szerokim garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę, solimy i szklimy doprawiając papryką słodką ostra oraz majerankiem.
ETAP 2:

Cebulę podduszamy w przyprawach przez około 5-7 minut - aby zmiękła.
ETAP 3:

Gotową cebulę przekładamy do naczynia do zapiekania.
ETAP 4:

Kiełbaski nakłuwamy i układamy na cebuli.
ETAP 5:

Kiełbaski smarujemy musztardą, oprószamy paprykami i majerankiem
ETAP 6:

Podlewamy piwem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut, co pewien czas podlewając uzyskanym podczas pieczenia sosem.
Magdalena88
Konczi
Kiełbasa podana z pieczywem i chrzanem - pycha ! U mnie w domu jada się ją również z pieczonymi ziemniakami :)
niezły kąsek
Konczi
I to jest fantastyczne, że tyle ile osób tyle smakoszy i upodobań kulinarnych :)