Sposób przygotowania:
Zupa - krem chrzanowy z jajkiem i polędwicąETAP 1:
Warzywa obieramy,. myjemy. Pora kroimy w pół plastry, cebulę, ziemniaki, pietruszkę i seler w kostkę.
ETAP 2:
Na roztopionym maśle szklimy cebulę z porem
ETAP 3:
Następnie dodajemy ziemniaki, pietruszkę i seler i podsmażamy 5 minut
ETAP 4:
Całość zalewamy bulionem i gotujemy 25 minut.
ETAP 5:
Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek i całość blendujemy.
ETAP 6:
W śmietanę rozrabiamy chrzan, dodajemy sok z cytryny kilka łyżek zblendowanej zupy
ETAP 7:
Wlewamy chrzan ze śmietaną do kremu i zagotowujemy.
ETAP 8:
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
ETAP 9:
Krem podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami, pokrojoną w kosteczkę polędwicą łososiową, szczypiorem i świeżo mielonym pieprzem.