Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa z pieczarkamiETAP 1
Cebule obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w piórka. Tak przygotowaną delikatnie rumienimy na oleju.
ETAP 2
Między czasie umyte i osuszone pieczarki kroimy w plasterki. pokrojone dodajemy do cebuli. Razem smażmy do momentu jak grzyby będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 3
Groszek cukrowy odsączamy z zalewy. Dodajemy do pieczarek pod koniec smażenia. Na koniec dodajemy śmietanę i pokrojona pietruszkę. Całość zagotowujemy i ostatecznie doprawiamy.
ETAP 4
Na oddzielnej patelni obsmażamy kiełbaski z dwóch stron do zrumienienia.
ETAP 5
Przed końcem smażenia jedną ze stron kiełbasek nacinamy w kilku miejscach pod skosem.
Gotowy sos pieczarko-groszkowy wykładamy na półmisek. na wierzchu układamy kiełbaski. całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy.
Weronika91