iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Penne z warzywami i białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron penne razowy podany z białą kiełbasą i warzywami

Penne z warzywami i białą kiełbasą

Składniki:

Penne z warzywami i białą kiełbasą

 

  • 1/2 opakowania makaron penne,
  • oliwa,
  • 1 szt marchewka,
  • 1/2 szkl bób,
  • 1 szt cebula,
  • przecier pomidorowy,
  • 1 szt biała kiełbasa,
  • 1/2 szt cukinia,
  • kostka warzywna,
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Penne z warzywami i białą kiełbasą
Makaron penne gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na oliwie podsmażamy obraną pokrojoną cebulę ,dodajemy pokruszoną kostkę warzywną ,mieszamy .Cukinie myjemy nie obieramy kroimy w paseczki Na patelnie dodajemy pokrojoną cukinie i stratą marchewkę ,mieszamy podsmażamy . Kiełbase kroimy w plasterki ,dodajemy na patelnie Dodajemy przecier pomidorowy z kartonika -zmiksowane pomidory .Mieszamy . Dusimy. Dodajemy odcedzony bób-użyłam konserwowego .Doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym i odrobiną cukru .Do warzyw dodajemy makaron ,mieszamy .