Roxi

Roxi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Biała kiełbaska zapiekana Roxi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepyszna na święta i nie tylko......

Biała kiełbaska zapiekana Roxi

Składniki:

Biała kiełbaska zapiekana Roxi

 

 

 

  • Składniki:
  • 70 dag białej kiełbasy,
  • 2 cebule /20 dag/,
  • 1 łyżka smalcu,
  • sól

Sposób przygotowania:

Biała kiełbaska zapiekana Roxi
Kiełbasę zwinąć w krążek, kilkakrotnie nakłuć widelcem, włożyć do posolonej wody i gotować w odkrytym garnku, na małym ogniu 10 min, a następnie wyjąć i osączyć. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Kiełbasę ułożyć w brytfannie na stopionym smalcu, włożyć cebulę i piec w piekarniku około 30 min, w temperaturze 200° C. Podawać obłożoną cebulą, z ziemniakami z wody, posypanymi natką pietruszki oraz z surówką z chrzanem lub z ćwikłą.