Sposób przygotowania:
Biała kiełbaska zapiekana Roxi
Kiełbasę zwinąć w krążek, kilkakrotnie nakłuć widelcem, włożyć do posolonej wody i gotować w odkrytym garnku, na małym ogniu 10 min, a następnie wyjąć i osączyć. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Kiełbasę ułożyć w brytfannie na stopionym smalcu, włożyć cebulę i piec w piekarniku około 30 min, w temperaturze 200° C. Podawać obłożoną cebulą, z ziemniakami z wody, posypanymi natką pietruszki oraz z surówką z chrzanem lub z ćwikłą.
msewka
Nie sparzam wcześniej kiełbasy, tylko nakłuwam w trakcie pieczenia.
Ale w Twoim przepisie chyba szybciej się piecze, po wcześniejszym sparzeniu we wrzątku.
W każdym bądź razie wygląda smakowicie.Idealnie na wielkanocny stół.5
eli_555