Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Biała Pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zupa pomidorowa na biało

Biała Pomidorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biała Pomidorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Biała Pomidorowa
Wcześniej przygotować rosół, zagotować go. Do gotującego się rosołu dodać koncentrat pomidorowy, ja dodałam własnej roboty, jeśli takiego nie posiadacie dodajcie około 150 ml gotowego koncentratu. Wymieszać doprowadzić do wrzenia. Kolejnym krokiem jest odpowiednie zabielenie zupy, do naczynia wlać pół litra śmietany 12%, dodać 2 łyżki mąki i odrobinę zimnej wody, całość dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Przygotowany produkt wlewać do zupy jednocześnie mieszając i gotować na małym ogniu. Zupę można podawać z makaronem lub ryżem, do smaku można doprawić pieprzem.
Biała Pomidorowa
Wcześniej przygotować rosół, zagotować go.
Biała Pomidorowa
Do gotującego się rosołu dodać koncentrat pomidorowy, ja dodałam własnej roboty, jeśli takiego nie posiadacie dodajcie około 150 ml gotowego koncentratu. Wymieszać doprowadzić do wrzenia.
Biała Pomidorowa
Kolejnym krokiem jest odpowiednie zabielenie zupy, do naczynia wlać pół litra śmietany 12%, dodać 2 łyżki mąki i odrobinę zimnej wody, całość dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Przygotowany produkt wlewać do zupy jednocześnie mieszając i gotować na małym ogniu.

Tagi:

pomidory