paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

biała uduszona przez śliwki:)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na pyszne jednogarnkowe danie np na kolacje

biała uduszona przez śliwki:)

Składniki:

biała uduszona przez śliwki:)

 

  • 0,5 kg białej kiełbasy
  • 20 dag suszonych pestek
  • 3 pory
  • olej

 

Sposób przygotowania:

biała uduszona przez śliwki:)
Śliwki przez około 10 min moczymy w zimnej wodzie. Pory myjemy odcinamy zielone ich części (będziemy używać tylko białych części). Białe części kroimy w cienkie pół plastry, następnie na rozgrzanym oleju podsmażamy je delikatnie(zeszklić). Śliwki odsączamy , przekrojona na ćwiartki układamy na porach. Pamiętaj nie mieszamy składników w garnku, mają być ułożone warstwami. Kiełbasy za pomocą widelca nakłuwamy w kilku miejscach i układamy na śliwkach. Całość podlewamy wodą, która pozostała nam po moczeniu śliwek. Całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 20-25 min. Gdy wystąpi potrzeba można jeszcze podlać wodą