Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Białe kiełbaski na winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Białe wino nadaje kiełbaskom niecodzienny smak i aromat

Białe kiełbaski na winie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Białe kiełbaski na winie

 

 

Sposób przygotowania:

Białe kiełbaski na winie
Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy z obu stron na rumiano białe kiełbaski. Cebule obieramy, kroimy w cienkie talarki. Kiełbaski przesuwamy na bok patelni i na wolne miejsce kładziemy cebulę. Pieczarki obieramy, kroimy na pół, następnie na cienkie talarki i dorzucamy na patelnię, na podsmażoną cebulę. Gdy pieczarki puszcza odrobinę soku, solimy warzywa, mieszamy i wlewamy wino. Dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Białe kiełbaski na winie
Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy z obu stron na rumiano białe kiełbaski.
Białe kiełbaski na winie
Cebule obieramy, kroimy w cienkie talarki. Kiełbaski przesuwamy na bok patelni i na wolne miejsce kładziemy cebulę.
Białe kiełbaski na winie
Pieczarki obieramy, kroimy na pół, następnie na cienkie talarki i dorzucamy na patelnię, na podsmażoną cebulę. Gdy pieczarki puszcza odrobinę soku, solimy warzywa, mieszamy i wlewamy wino.
Białe kiełbaski na winie
Do mycia naczyń używamy płynu Fairy :)