klaudia_ewa

klaudia_ewa

Szef Kuchni
[Przepisów: 83]

Biale trufle

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trufle te pieknie prezentuja sie na talerzu, wybornie smakuja i sa tanie:)

Biale trufle

Składniki:

Biale trufle

 

Sposób przygotowania:

Biale trufle
Czekolade siekamy po czym rozpuszczamy na jednolita mase (w kapieli wodnej). Laczymy smietane i wino, podgrzewamy (nie zagotowac), rozpuscic w tym tluszcz. Odkladamy 2 lyzki czekolady, reszte natomiast dodajemy do smietankowej masy, po czym przelewamy do wysokiej miski, przykrywamy folia i chlodzimy 2h. Szybko ubijamy mikserem. Formuujemy z masy kulki i obtaczamy je w cukrze. Pozostala czekolade ponownie rozpuscic i przy pomocy woreczka z ucietym rogiem ozdobic trufle. Smacznego:)

Tagi:

czekolada