SUPERPRZEPIS

Biało-czerwone koreczki

  • 4
  • misia5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11
Biało-czerwone koreczki Więcej zdjęć (5)

Koreczki robi się szybko i jeszcze szybciej znikają.

Składniki:

Biało-czerwone koreczki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biało-czerwone koreczki
Biała czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w kąpieli wodnej.



Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy i pozbawiamy szypułek. Następnie dzielimy truskawki dwie grupy. Jedna to ta, która zostanie pomalowana, a druga to ta, która zostanie taka jaka jest.



Na wykałaczkę nabijamy jedną truskawkę, zsuwamy ją na środek patyczka i za pomocą pędzelka malujemy ją stopioną w kąpieli wodnej biała czekoladą. Wykałaczkę z tak pomalowaną truskawką wbijamy w truskawkę, która nie była pomalowana. Tak samo postępujemy z pozostałymi truskawkami.



Część pomalowanych czekoladą truskawek obtaczamy w kokosie. Jeśli ktoś nie lubi kokosu, może go sobie darować i zostawić samą biała czekoladę.  



Tak przygotowane koreczki odstawiamy na 5 minut do lodówki, by czekolada stwardniała. Potem można już zajadać:)
Biało-czerwone koreczki
Składniki potrzebne do zrobienia koreczków
Biało-czerwone koreczki
Truskawki dokładnie myjemy osuszamy i pozbawiamy szypułek a następnie dzielimy na dwie grupy
Biało-czerwone koreczki
Truskawkę nabijamy na wykałaczkę i malujemy ją biała czekoladą
Biało-czerwone koreczki
Część pomalowanych czekoladą truskawek obtaczamy w kokosie