Sposób przygotowania:
Biało- czerwone naleśniki na Euro 2012
Należy przygotować niezbędne składniki na naleśniki. W pierwszej kolejności należy przygotować ciasto naleśnikowe, w tym celu należy mleko połączyć z wodą, wbić jajka wcześniej sparzone, dodać sól, cukier i cukier waniliowy, zmiksować składniki, następnie należy dodać mąkę i całość zmiksować na jednolitą konsystencję o konsystencji gęstej śmietany. Suchą i nagrzaną patelnię smarować słoniną nabitą na widelcu i nabierką wlewać ciasto naleśnikowe, cienką warstwę wylewać na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie każdy naleśnik smarować kremem orzechowo- czekoladowym i zawijać w rulon. Następnie nakładać łyżką jogurt owocowy w kolorze białym, a na wierzch czerwony mus truskawkowy. Dzięki temu powstaną patriotyczne naleśniki w barwach Polski. Podawać jako przekąskę dla kibiców podczas meczów .