Sposób przygotowania:
Biały blok z chałwą
1. Do roztopionego, gorącego masła dodać cukier puder i wlać wodę, zagotować całość ciągle mieszając aż cukier się rozpuści. Lekko ostudzić.
2. Mleko w proszku wsypać do miski. Dodać połamane na kawałki herbatniki i pokruszoną chałwę, kandyzowane owoce i rodzynki. Wymieszać.
3. Dolać masło, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na tortownicę o średnicy 22 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Docisnąć i wyrównać.
4. Odłożyć na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). Smacznego!
2. Mleko w proszku wsypać do miski. Dodać połamane na kawałki herbatniki i pokruszoną chałwę, kandyzowane owoce i rodzynki. Wymieszać.
3. Dolać masło, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na tortownicę o średnicy 22 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Docisnąć i wyrównać.
4. Odłożyć na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). Smacznego!
monikaT83