VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Biały blok z kandyzowanym ananasem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kolejna wersja znanego wszystkim bloku czekoladowego, tym razem biały… uwielbiam! Idealna słodziutka przekąska. I jaka kolorowa!

Biały blok z kandyzowanym ananasem

Składniki:

Biały blok z kandyzowanym ananasem

 

  • 250 g margaryny
  • 7 łyżek cukru
  • 7 łyżek mleka
  • 2 szklanki mleka w proszku (pełnego)
  • 2 paczki herbatników
  • 100 g ananasa kandyzowanego

 

Sposób przygotowania:

Biały blok z kandyzowanym ananasem
W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier i mleko. Gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków. Zdejmujemy z ognia, dosypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki i kandyzowanego ananasa. Masę przelewamy do keksowej foremki, chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc).