Bigos - błyskawiczny i prosty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zawsze robię taki na święta, robi się go bardzo szybko, ma mało składników, jest bardzo prosty i smaczny.

Bigos - błyskawiczny i prosty

Składniki:

Bigos - błyskawiczny i prosty

 

  • kilo kapusty kiszonej
  • 2 pęta dobrej kiełbasy
  • duża cebula
  • grzybki marynowane
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawy: sól. pieprz, kminek, majeranek

Sposób przygotowania:

Bigos - błyskawiczny i prosty

ETAP 1:

Bigos - błyskawiczny i prosty
podsmażanie kiełbasy, grzybków marynowanych i cebuli

1. Poszatkować kapustę kiszoną, gotować pod przykryciem w osolonej wodzie ok. 70 minut.

2. Pokroić grzyby marynowane, ja mam podgrzybki, ale mogą być maślaki, rydze itp.

3. Pokroić cebulę i kiełbasę.

4. Pokrojone składniki podsmażyć dobrze na patelni.

5. Gdy kapusta dojdzie dodać koncentratu pomidorowego.

6. Doprawić pieprzem, w dużej ilości kminkiem i majerankiem, wtedy się dobrze strawi.