agnieszka32910

agnieszka32910

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 42]

Bigos Cygański 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny bigos z mięsem mielonym i pieczarkami

Bigos Cygański 4

Składniki:

Bigos Cygański 4

 

Sposób przygotowania:

Bigos Cygański 4

  1. Kiszoną kapustę drobno kroimy i gotujemy przez około 40 min. Lekko odcedzamy.

  2. Mięso mielone podsmażyć ze smalcem i 1 cebulą.

  3. Pieczarki podsmażyć z masłem i 1 cebulą.

  4. Do odcedzonej kapusty dodać mięso i pieczarki.

  5. Wszystko gotujemy przez około 1 godz. Na koniec dodać sosy cygańskie doprawić pieprzem i solą i gotować jeszcze przez około 10 minut


Tagi:

mięso sosy bigos