Agata88

Agata88

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Bigos- smaczny i szybki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na szybki i smaczny bigos z pieczarkami, kiełbaską i kapustą kiszoną. Idealny do ziemniaków lub z pieczywem.

Bigos- smaczny i szybki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bigos- smaczny i szybki

Na bigos:

  • 6 dużych pieczarek
  • 3 kiełbasy; śląska, zwyczajna, biesiadna lub inne
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 200 g (słoiczek) przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • opcjonalnie przyprawy

Sposób przygotowania:

Bigos- smaczny i szybki
Pieczarki kroimy w plasterki, kiełbasę kroimy w średniej wielkości kostkę. Pieczarki i kiełbaskę podsmażamy na oleju.

Kapustę kiszoną odsączamy i kiedy pieczarki i kiełbasa się podsmażą dodajemy kapustę, dalej podsmażamy aż kapusta zmięknie. Na koniec dodajemy 200 g (słoiczek) przecieru pomidorowego. Całość jeszcze chwilę podgrzewamy.

Gotowe!
BIGOS- smaczny i szybki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki
BIGOS- smaczny i szybki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy razem pieczarki i pokrojoną w kostkę kiełbasę.
BIGOS- smaczny i szybki
Kedy pieczarki i kiełbasa się podsmażą, dodajemy odsączoną kapustę i smażymy aż kapusta będzie miękka.