Sposób przygotowania:
Bigos z filetem z kurczakaETAP 1:
Kapustę szatkujemy i przekładamy o garnka, na do wlewając 4 łyżki oliwy. Dusimy pod przykryciem przez chwilę (w razie potrzeby podlewamy wodą).
ETAP 2:
Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę siekamy, a marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy, a patelnię, na dno wlewając 3 łyżki oliwy.
ETAP 3:
Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do marchwi i cebuli. Smażymy mieszając.
ETAP 4:
Do kapusty dodajemy podsmażone warzywa, mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż warzywa będą miękkie.
ETAP 5:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy pikantną przyprawą do kurczaka i smażymy na pozostałej oliwie.
ETAP 6:
Usmażone mięso wsypujemy do bigosu. Mieszamy.
ETAP 7:
Na koniec do bigosu dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Całość przyprawiamy do smaku. Podgrzewamy przez chwilę.