Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty
Marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy, żeberka, zalać 1 litrem zimnej wody i gotować, aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać piersi z drobiu, wywar odcedzić, odstawić. Żeberka, filet z kurczaka i kiełbasę pokroić w kostkę, przyrumienić na patelni, dodać cebulę i chwilę razem poddusić. Dodać pomidory pokrojone w kostkę, dusić mieszając prze kilka minut, dodać wywar z mięsa. Poszatkowaną kapustę w nieduże paski, obgotować w wodzie, odcedzić, dodać do garnka z mięsem i dodatkami, zamieszać i dusić wszystko razem przez 30 minut. Gdy kapusta będzie miękka przyprawić. Podawać z młodymi ziemniaczkami, ozdobić natką pietruszki
Senqa
Henia
amadeo
Jaka dziwna ironia i niesmak w tym Pani pytaniu.Fe.
Henia
Proszę się zapoznać z tematem, zanim Pan coś skomentuje! Czasem niewiedza ośmiesza! I nie była to żadna złośliwość czy ironia, tylko wyraźnie widać pod serwetką pościel z kory!Niesmak powoduje tu akurat co innego! A gdyby nawet, to ta pani dała mi prawo do małej złośliwości stawiając 12 odwetowych jedynek za komentarz. To tyle, Życzę większego wyważenia w opiniach!
misia53
A czy to zabronione?