gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Bigos z mięsem wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowany bigos z mięsem podaję jako danie na ciepłą kolację lub dodatek do obiadu. Polecam - smakuje całej mojej rodzinie.

Bigos z mięsem wg Gosi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bigos z mięsem wg Gosi

 

  • 2 kg kości wieprzowych
  • 1 średnia główka kapusty
  • ketchup do smaku
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 6 łyżek oliwy
  • 1/2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Bigos z mięsem wg Gosi
Kości wieprzowe gotujemy z dodatkiem soli. Ostudzone obieramy. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka i wlewamy oliwę oraz wodę.
 Kapustę gotujemy - dusimy do miękkości. Następnie dodajemy obrane mięso i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku ketchupem, solą, pieprzem i ostrą papryką. 

Wszystko razem dokładnie mieszamy. Podgrzewamy przez chwilę. 
Bigos z mięsem wg Gosi
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka.

Tagi:

bigos