Sposób przygotowania:
Bigos z kiełbasą
Pokrojoną w plasterki żywiecką pokroić na kostkę. Cebulę pokroić na kostkę, ząbki czosnku drobno posiekać. Do misy urządzenia wlać olej, wsypać wszystkie pokrojone składniki, zamknąć i ustawić na pieczenie, 160 C, na 50 minut.
Po 10 minutach otworzyć pokrywę, wsypać wszystkie przyprawy, kapustę kiszoną (kupuję na ryneczku mniej kwaśną) drobniej pokrojoną, wlać wodę, dodać koncentrat i zamknąć. Gotować dalej 20 minut.
Po tym czasie otworzyć i wszystko drewnianą łyżka lub silikonową wymieszać, temperaturę zmienić na 120 C, zamknąć i gotować do końca ustawionego czasu. Gotowy przełożyć do garnka i w chłodnym miejscu zostawić, u mnie poza latem to balkon.
Po 10 minutach otworzyć pokrywę, wsypać wszystkie przyprawy, kapustę kiszoną (kupuję na ryneczku mniej kwaśną) drobniej pokrojoną, wlać wodę, dodać koncentrat i zamknąć. Gotować dalej 20 minut.
Po tym czasie otworzyć i wszystko drewnianą łyżka lub silikonową wymieszać, temperaturę zmienić na 120 C, zamknąć i gotować do końca ustawionego czasu. Gotowy przełożyć do garnka i w chłodnym miejscu zostawić, u mnie poza latem to balkon.